Voetbal4u.com

Champions League ‘Ajax heeft 5 procent kans om de Champions League te winnen’

Ajax wist haar eerste drie groepswedstrijden in de Champions League te winnen maar analist Ronald de Boer loopt nog niet mee in de polonaise.

Wel zegt hij in gesprek met Voetbal International: “Het is weer genieten van Ajax, maar laten we niet doorslaan. Er zijn nog steeds heel wat topclubs in Europa die beter zijn. Dat geeft met de huidige verhoudingen niks, maar voor mij is dat een feit.”

Daar voegt De Boer echter snel aan toe: “Ik geef Ajax hooguit vijf procent kans de Champions League te winnen. Misschien nog wel minder. Vergeet niet dat de huidige internationale topteams sterker zijn dan in mijn tijd.”

De voormalige international van het Nederlands elftal vindt niet dat er een vergelijking te trekken is met 1995: “Na het loslaten van de buitenlandersregeling kunnen de grootste clubs iedereen kopen die ze willen. Daardoor is er in de loop der jaren een elite in het topvoetbal ontstaan. Dat maakt het nóg zwaarder om tegen ze op te boksen. Des te knapper is het dat Ajax het goed blijft doen in Europa. Laten we daar vooral blij mee zijn. Zonder onrealistische verwachtingen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.