Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Feyenoord ziet definitief af van komst van Feyenoord City’

Feyenoord heeft een streep gezet dor de komst van Feyenoord City. Hier maakt RTV Rijnmond melding van. Nadat bouwconcern BAM liet weten dat de voorwaarden om het stadion te kunnen bouwen extreem gewijzigd waren, is het volgens de club niet langer verantwoord om door te gaan.

Feyenoord zou binnen enkele weken duidelijkheid geven, maar ‘goed ingevoerde bronnen’ hebben tegenover RTV Rijnmond laten weten dat de beslissing al genomen is.

Binnen Feyenoord, Stadion Feijenoord en de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas zou er sprake zijn van verontwaardiging richting de BAM. Al meer dan twee jaar werd er gesproken met het bouwconcern, maar niet eerder werd aangegeven dat de gewenste bouwprijs onhaalbaar was. Dat veranderde in oktober toen de BAM met nieuwe voorwaarden kwam. De beoogde kosten zouden enorm gestegen zijn. Dat kwam deels door de hogere grondstofprijzen, maar bronnen laten weten dat de hoofdoorzaak een koerswijziging bij het bouwconcern is.

Door het afketsen van Feyenoord City zal Stadion Feijenoord faillet gaan en zal het ook Feyenoord zelf geld gaan kosten. Het zal de club zeker zo’n 2,8 miljoen euro gaan kosten. Feyenoord gaat bekijken hoe het de schulden en het eigenaarschap van Stadion Feijenoord kan overnemen. Pas daarna kan er eventueel gekeken worden naar vernieuwbouw of alternatieve plannen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.