Voetbal4u.com

Spanje Xavi weigerde baan als bondscoach van Brazilie

Xavi heeft de optie om bondscoach te worden van Brazilie afgeslagen. Dat zei de nieuwe trainer van FC Barcelona tijdens zijn presentatie bij de club.

Hoewel Xavi als coach nog geen indrukwekkend cv heeft – hij heeft alleen Al-Sadd getraind – lag hoe goed in de markt. De afgelopen jaren heeft de voormalig middenvelder meerdere aanbiedingen gekregen. Zo werd hij onder meer door de Braziliaanse voetbalbond (CBF) benaderd.

“Ja, dat klopt”, vertelde Xavi maandagmiddag bij zijn terugkeer in Camp Nou. “Ik heb met de Braziliaanse voetbalbond gesproken over de nationale ploeg. Zij wilden mij aanstellen als assistent van Tite en dat ik het na het volgende WK van hem zou overnemen. Het is echter altijd mijn prioriteit geweest om als trainer terug te keren bij Barcelona.”

Dat Xavi op een lastig moment instapt, realiseert hij zich terdege. “Het is zowel financieel als sportief niet het beste moment om terug te keren, maar de motivatie, passie en het enthousiasme van de supporters zullen ons terug naar de top brengen. We kunnen ze niet laten vallen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.