Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Louis van Gaal: ‘Als we hadden verloren, dan was ik gestopt’

Oranje wist zich gisteren ten koste van Noorwegen te plaatsen voor het WK in Qatar. Mochten ze hadden verloren dan zat de trainersloopbaan van Louis van Gaal erop. Dat onthulde de zeventigjarige Amsterdammer na de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noorwegen.

Van Gaal was positief gestemd na de 2-0 tegen Noorwegen. Bij een verlies zou het zo goed als zeker gedaan zijn. “Als we hadden verloren, was ik gestopt. Dan had ik geen land meer genomen”, zegt Van Gaal op de persconferentie. “Ik heb altijd gezegd dat ik een land wilde trainen. Er was een aantal landen dat me in wilde huren, maar dit zou dan mijn laatste klus zijn geweest.”

Van Gaal zat tegen Noorwegen niet op de bank omdat hij een heupblessure heeft. Daardoor zit de bondscoach in een rolstoel. “Ik hoef niet geopereerd te worden. Het zou uit zichzelf kunnen genezen, maar dan moet ik niet veel bewegen. Ik kan niet staan.”

“Ik had nogal wat afspraken staan, maar die heb ik af laten zeggen door de KNVB. Online kan ik natuurlijk wel werken, dus we zullen online vergaderen. Ik blijf waarschijnlijk langer in Nederland, dat was niet gepland. Ik ben hartstikke blij dat we ons hebben gekwalificeerd. Dat was ook de opdracht. Nu gaan we door.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.