Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Peter Bosz tweemaal benaderd om bondscoach te worden

Peter Bosz is door de KNVB al tweemaal benaderd om de nieuwe bondscoach te worden. Hij wordt dan ook gezien als één van de opvolgers van Louis van Gaal. In een interview met Voetbal International blikt Bosz terug op de eerdere gesprekken die de trainer had met de KNVB.

“Het is mij twee keer gevraagd, maar toen zat ik vast bij een club. De eerste keer toen ik werd gepolst, was ik net bij Dortmund”, herinnert de huidige coach van Olympique Lyon. De tweede keer was op het moment dat Ronald Koeman naar FC Barcelona vertrok en er snel een geschikte kandidaat gevonden moest worden in Zeist.

“Toen zat ik bij Leverkusen en werd alleen gevraagd of ik beschikbaar was. Ze hadden moeten vragen: Wil je bondscoach worden? Dan had ik ze kunnen vragen contact op te nemen met Leverkusen en misschien waren ze er dan uitgekomen”, aldus Bosz, die eerder al liet doorschemeren dat hij het gevoel had dat de Nederlandse voetbalbond op dat moment ‘alleen voor de vorm’ contact zocht met hem.

Of er een derde keer komt en die dan ook scheepsrecht zal worden, durft Bosz op dit moment als coach van Lyon niet te zeggen. “Daar ben ik helemaal niet mee bezig. Ik heb het goed naar mijn zin. Dit is een grote club met een geweldige achterban, goede spelers en een goede staf. Dus ik vind het niet gepast daar nu op te reageren”, aldus Bosz. “Maar los van de actuele situatie: iedere Nederlandse trainer is trots als hij wordt gevraagd bondscoach te worden. De situatie moet ook net zo uitkomen. Of ze moeten er op tijd met je over babbelen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.