Voetbal4u.com

Engeland ‘Manchester United wil Pochettino, Erik ten Hag is tweede keuze’

Mauricio Pochettino is voor Manchester United de belangrijkste kandidaat om Ole Gunnar Solksjaer op te volgen als manager van de club. Hij is nu trainer bij PSG maar in de zomer hoopt United hem toch te kunnen overnemen. Dit weet het medium Sky te melden.

Michael Carrick zou tot die tijd de honneurs moeten waarnemen tot het einde van dit seizoen. Om niet een te snelle keuze te (moeten) maken, wil de clubleiding pas een nieuwe coach aanstellen voor het nieuwe seizoen. De beste kandidaat moet het worden, niet diegene die het stokje snel over kan nemen.

Pochettino is amper een jaar aan het werk in de Franse hoofdstad en heeft nog een contract tot en met 2023 bij PSG. Het is dan ook sterk de vraag of de Argentijn op te halen is in Parijs. Toch staat hij momenteel ook voorzichtig onder druk in de hoofdstad van Frankrijk, want het voetbal is nog niet om over naar huis te schrijven. Doorslaggevend in de toekomst van Poch zal zijn succes in de Champions League zijn.

Pochettino is volgens het betrouwbare medium de absolute droomkandidaat van de Engelse grootmacht, maar Ajax-coach Ten Hag is de tweede keuze als het niet lukt om de oud-coach van Tottenham Hotspur binnen te halen. Als Ten Hag aangesteld wordt bij The Red Devils vanaf de komende zomer, is hij de eerste Nederlandse coach na Louis van Gaal. De Nederlander was actief na David Moyes, die de nieuwe Alex Ferguson genoemd werd. Maar nog niemand kon écht in de voetsporen treden van de Schotse manager.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.