Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Het zou een wonder zijn als Ajax géén kampioen wordt’

Het is momenteel bijzonder spannend in de Nederlandse Eredivisie. Ajax, PSV en Feyenoord liggen erg dicht bij elkaar maar Willem van Hanegem denkt toch dat Ajax kampioen zal gaan worden.

“Ik vind het zelf altijd wel te prijzen als de lat hoger wordt gelegd en Feyenoord staat toch ook derde?”, vraagt De Kromme zich af in het Algemeen Dagblad. “Als je wilt verbeteren, kijk je omhoog en daar staan Ajax en PSV op dit moment.”

Daar voegt hij aan toe: “En als de inhaalwedstrijd van Feyenoord tegen Heracles gewoon wordt gewonnen, sta je zelfs alleen bovenaan. Of dat ook realistisch is, is wel de vraag. Ik zie nog te vaak verval. PEC werd zondag aanvankelijk helemaal weggespeeld, maar na een halfuur was het ook helemaal voorbij. Dat vind ik jammer. Zie dat niet als gemopper of gezever, maar als een waarschuwing.”

“Als Feyenoord écht Ajax of PSV wil gaan verslaan, dan moet het week in, week uit doorpakken en niet meer tevreden zijn met een leuke eerste twintig minuten”, stelt Van Hanegem. “Dan moet je meer en meer willen. Overigens blijft Ajax natuurlijk de grote favoriet hoor, het zou echt een wonder zijn als die club geen kampioen van Nederland zou worden.”

De Kromme analyseerde gisteren al in zijn column: “Feyenoord opende prima. Dát Feyenoord mag gerust zeggen dat ze titelkandidaat zijn. Maar dat geldt duidelijk niet voor het Feyenoord dat in de tweede helft weinig meer deed tegen zo’n slecht PEC. Zoals PSV ook nog niet kan rekenen op een titelstrijd, al vond ik ze tegen Vitesse verrassend goed spelen. In een normaal systeem, lekker met drie aanvallers.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.