Voetbal4u.com

‘Chelsea wil Frenkie de Jong en doet Barcelona een voorstel’

FC Barcelona zou zich willen versterken met Chelsea-speler Christian Pulisic. De Londenaren zouden bereid zijn om hem te laten gaan maar willen daar dan wel iets voor terugzien.

Chelsea vraagt volgens El Nacional vijftig miljoen euro voor Pulisic. Dat bedrag kan het financieel geplaagde Barcelona niet ophoesten. Chelsea heeft daarom een ander voorstel in petto: een ruildeal waarin Frenkie de Jong wordt betrokken. Thomas Tuchel, trainer van de Londense club, zou zeer gecharmeerd zijn van de 24-jarige middenvelder.

Hoe Barça over deze spelersruil denkt, laat zich wel raden. Hoewel De Jong dit seizoen niet in grote vorm steekt, wordt hij nog altijd beschouwd als belangrijke speler voor de toekomst. Xavi schaarde De Jong deze week in een rijtje met Pedri, Gavi en Nico. “Dat zijn allemaal spelers die spelen en absoluut niet te koop zijn”, zei hij.

Barcelona is, mede door de hartproblemen van Sergio Agüero, naarstig op zoek naar een versterking voor de aanvalslinie. De Catalanen zijn de voorbije weken met meerdere spelers in verband gebracht, onder wie ook Hakim Ziyech. In Spanje wordt sinds een paar dagen beweerd dat Arthur Cabral van FC Basel een belangrijke gegadigde is om de overstap naar Camp Nou te maken.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *