Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Dusan Tadic walgt van het spelen op kunstgras’

Ajax won vanmiddag met 0-1 van Sparta dat op kunstgras speelt. Het spel hield niet over en volgens Dusan Tadic lag dit mede aan de ondergrond. Tadic, die voor rust het enige doelpunt maakte, krijgt de vraag of hij plezier heeft beleefd aan het uitduel met Sparta.

“Niet veel”, antwoordt hij met een flauwe lach bij ESPN. “Ja… het is niet leuk om te spelen op dit kunstgras. Alle spelers, van zowel Ajax als Sparta, worden vijftig procent minder.”

Zo kan het niet langer, vindt de aanvoerder van Ajax. “Als wij een serieuze competitie willen hebben, moet al het kunstgras eruit. Dit kan niet. Nederlandse teams doen het goed in Europa, we staan zesde op de coëfficiëntenranglijst. Maar iedereen moet gewoon op normaal gras spelen. Het kunstgras moet eruit.”

Tadic zoekt de schuld van de slechte wedstrijd op Het Kasteel ook bij Ajax. “Het is altijd moeilijk om tegen een compacte tegenstander te spelen. Na het eerste doelpunt ging het tempo omlaag, dat moet volgende keer anders. Deze wedstrijden zijn moeilijk, maar je moet ze winnen als je de schaal wilt pakken. Dat is het belangrijkste.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.