Voetbal4u.com

‘Barcelona wil luisteren naar biedingen op Sergino Dest’

FC Barcelona is bereid om te luisteren naar biedingen op Sergino Dest. Dit weet het medium El Mundo Deportivo te melden.

Dest kampte de voorbije weken met rugklachten, maar ook nu hij weer fit is lijkt hij niet de eerste keus van coach Xavi. De oud-Ajacied kwam zaterdag niet in actie tegen Villarreal, terwijl centrale verdediger Eric García als rechtsback speelde. Volgens MD ziet Xavi het nog niet zitten in Dest en daarin is hij niet de enige. Zijn aanvallende kwaliteiten staan buiten kijf, maar verdedigend en qua concentratie zijn er veel twijfels.

Zonder de steun van de ontslagen Ronald Koeman ziet de toekomst van Dest er een stuk minder rooskleurig uit. Dat Barça en Xavi het nodig achtten om Dani Alves (38) terug te halen is wat dat betreft een teken aan de wand. Het is niet de verwachting dat de Amerikaanse international snel zal uitgroeien tot een basisspeler en een transfer kan de Catalanen een broodnodige financiële impuls geven.

Barça betaalde in 2020 nog 21 miljoen euro aan Ajax voor Dest. Dat bedrag kan door bonussen nog met vijf miljoen oplopen. Hij heeft een contract tot medio 2025.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *