Voetbal4u.com

Jupiler League John van den Brom ontslagen bij KRC Genk

John van den Brom is niet langer de trainer van KRC Genk. Hij is namelijk vandaag ontslagen door de Belgische club.

De nummer twee van vorig seizoen speelde zondagavond, hoewel het een half uur lang met één man meer speelde, met 1-1 gelijk tegen KV Mechelen en staat nu achtste. Genk heeft sinds begin november slechts één officiële wedstrijd gewonnen en werd na strafschoppen uit de beker geknikkerd door Club Brugge.

Van den Broms vaste assistent Dennis Haar werd eerder al bedankt voor bewezen diensten, nu is ook de hoofdtrainer zelf aan de beurt. ‘De clubleiding heeft deze beslissing genomen omdat de resultaten niet in overeenstemming zijn met de kwaliteiten van de spelerskern en met de ambities die we dit seizoen samen hebben uitgesproken’, aldus De Smurfen in een statement. ‘Wij bedanken John voor wat hij voor de club heeft gerealiseerd en wensen hem alle succes in de toekomst.’

Assistenten Glen Riddersholm en Domenico Olivieri nemen de honneurs tijdelijk waar en mogen direct aan de bak. Genk speelt donderdag tegen Rapid Wien en moet dan Europese overwintering veilig zien te stellen. De nummer drie van de poule staat twee punten voor op de Oostenrijkers en twee punten achter op Dinamo Zagreb, dat tegelijkertijd West Ham United treft: zowel Europa League-, Conference League-overwintering als Europese uitschakeling is dus nog mogelijk.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.