Voetbal4u.com

Duitsland Jude Bellingham krijgt boete van 40.00 euro na uitlatingen

Borussia Dortmund-speler Jude Bellingham moet een boete van 40.000 euro aftikken vanwege zijn uitlatingen aan het adres van scheidsrechter Felix Zwayer. Een schorsing blijft uit en de boete is inmiddels geaccepteerd door Borussia Dortmund en de speler zelf.

De Duitse politie startte maandag nog een strafrechtelijk onderzoek naar de pittige uitspraken van Bellingham. De middenvelder van Dortmund liet zich na afloop van de verloren topper tegen Bayern München (2-3) in negatieve zin uit over Zwayer, die hij confronteerde met een verleden als matchfixer. Bellingham is derhalve zaterdag inzetbaar tegen VfL Bochum.

Bellingham was woedend over de strafschop die Bayern uiteindelijk de overwinning bezorgde in Dortmund. Bij een 2-2 stand kreeg Mats Hummels de bal ongelukkig tegen de arm in een kopduel, waarna Zwayer een penalty aan Bayern gaf. “Wat verwacht je anders, als je de grootste wedstrijd van Duitsland geeft aan iemand die eerder aan matchfixing deed?”, reageerde Bellingham voor de camera van Viaplay. Zondag werd al bekend dat DFB-waarnemer Marco Haase aangifte had gedaan tegen Bellingham.

BILD schreef maandag dat de aanklagers deze week gaan onderzoeken of Bellingham kan worden vervolgd voor beleidigung, nachrede und verleumdung, wat zich laat vertalen als belediging, smaad en laster. Bellingham doelde met zijn uitspraken op een matchfixingzaak uit 2005 waar Zwayer bij betrokken was. Laatstgenoemde nam destijds een steekpenning van driehonderd euro aan om er als grensrechter voor te zorgen dat 2. Bundesliga-club Wuppertaler SV niet zou verliezen. Zwayer werd door de Duitse voetbalbond voor zes maanden uitgesloten. De schorsing werd aanvankelijk geheim gehouden, maar kwam jaren later alsnog naar buiten dankzij de Duitse krant Die Zeit.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.