Voetbal4u.com

‘Word bij PSV al vergeleken met Dries Mertens, dat snap ik wel’

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Yorbe Vertessen doet het goed bij PSV maar is nog niet verzekerd van een basisplaats. Hij is met zes doelpunten de topscorer van de Eindhovenaren samen met Cody Gakpo. Hij snapt wel dat mensen hem vergelijken met Dries Mertens.

Ook Rode Duivels als Eric Gerets, Luc Nilis, Marc Degryse en Timmy Simons waren actief bij PSV. “Geen slecht rijtje om in terecht te komen, hè”, zegt Vertessen in het Noordhollands Dagblad. “De laatste tijd word ik weleens vergeleken met Dries Mertens. Hij is niet de grootste, heeft ook een goeie actie in de voeten en maakt makkelijk een goal. Ik snap de vergelijking dus wel. Nu is het ook geen slechte speler om vergeleken mee te worden, haha.”

Net als Mertens in zijn beginperiode bij de Rode Duivels wordt Vertessen nu in Eindhoven een beetje als supersub gezien. “Ik val vaak in, ja. Of ik bang ben om daardoor als supersub gezien te worden? Onbewust ben je daar soms misschien mee bezig. Ik heb ook nog niet de status om een basisplaats op te eisen. Daar zelf met de coach over gaan praten, vind ik moeilijk.”

Toch timmert Vertessen aardig aan de weg. Met zijn vuist op tafel slaan, zal de vleugelaanvaller desondanks niet snel doen. “Misschien ben ik daar soms nog iets te lief voor. De coach komt wel af en toe naar mij toe om uit te leggen waarom hij nog niet voor mij kiest.”

Leermeester Nilis adviseerde hem al om een ‘halve Nederlander’ te worden. “Ik denk dat ik nog steeds Belg zal blijven, maar iets mondiger worden, dat zou een voordeel kunnen zijn”, erkent Vertessen bij ESPN. “Ik begrijp wat hij bedoelt: dat ik iets meer voor mezelf moet opkomen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *