Voetbal4u.com

Champions League ‘Ajax kan de Champions League winnen’

Volgens Sebastian Haller kan Ajax dit seizoen de Champions League winnen. Dit zegt hij in een gesprek met de Telegraaf. “Waarom niet? Elk team dat nu nog actief is, kan het toernooi winnen”, aldus Haller. “Maar wat zijn de kansen? Wij moeten er met Ajax voor zorgen dat onze kansen na elke wedstrijd weer iets groter worden.”

De spits gaat verder: “Natuurlijk zijn we op dit moment niet de favoriet. Dat zijn in mijn ogen Bayern München, Manchester City en Liverpool, maar de uitkomst van de Champions League is niet altijd logisch.”

Ook is Haller het eens met de stelling dat Ajax heeft gefaald als het dit seizoen geen kampioen wordt. “Natuurlijk hebben wij de beste selectie van Nederland. We moeten ons niet verstoppen”, zo geeft hij aan. “Voor de ambities van de club moéten we kampioen worden en daar werken we elke dag keihard voor. Kampioen word je niet door het heel graag te willen. Daar moet alles voor wijken.”

De spits is wel geïrriteerd als hem de stelling wordt voorgelegd dat hij in januari liever niet naar de Afrika Cup zou gaan vanwege het zware programma van Ajax. “Natuurlijk ga ik naar de Afrika Cup om Ivoorkust te vertegenwoordigen. Dat is de hoogste eer”, zegt hij daarover. “En uiteraard had ik zelfs tussendoor het vliegtuig willen pakken om ook tegen FC Utrecht en PSV te kunnen spelen, maar dat is nu eenmaal onmogelijk. Deze situatie is heel frustrerend. Ik vind het verschrikkelijk tussen mijn land en club te moeten kiezen. Dat is echt shit. “Laat een reactie achter

Your email address will not be published.