Voetbal4u.com

Spanje ‘Real Madrid zet in op zomerse komst van Mbappé en Haaland’

Real Madrid wil deze zomer hard uitpakken op de transfermarkt. Ze willen namelijk de Franse ster Kylian Mbappe en de Noorse topschutter Erling Haaland proberen binnen te halen. Dat maakt Marca woensdagochtend bekend.

Real draait dit seizoen uitstekend in La Liga, waar de club vijf verliespunten minder heeft dan nummer twee Sevilla. Desondanks zou er aanvallend wel wat kwaliteit bij mogen, zo is het oordeel van het bestuur. Karim Benzema is dit seizoen de grote leider, maar hij is de dertig jaar al ruim gepasseerd. Verjonging is nodig, ook op de flank. Aan de rechterkant zijn Eden Hazard en Gareth Bale namelijk ook niet meer de jongsten. Haaland en Mbappé moeten die problemen oplossen.

Het idee in Madrid is dat het duo samen gaat spelen met Vinícius Júnior, die dit seizoen onomstreden is onder Carlo Ancelotti. Waar de Braziliaan lang te boek stond als blind paard, maakt hij deze voetbaljaargang juist indruk door zijn koelbloedigheid voor de goal. Mbappé kan gratis naar Spanje worden gehaald als hij de komende maanden zijn contract niet verlengd bij Paris Saint-Germain, maar voor Haaland zal de club de portemonnee wel flink moeten trekken. Desondanks is het bestuur optimistisch over een mogelijke dubbelslag.

De afkoopclausule van de Noorse spits is 75 miljoen euro, maar daar komt de commissie van zaakwaarnemer Mino Raiola en een bedrag voor de entourage van Haaland nog overheen. Dat bedrag zal enkele tientallen miljoenen euro’s zijn, waardoor een totale som van honderd miljoen euro niet onrealistisch lijkt. Een behoorlijk bedrag, maar wel te behappen voor Real Madrid. De club was afgelopen zomer namelijk redelijk zuinig. David Alaba kwam transfervrij, terwijl Eduardo Camavinga voor dertig miljoen euro overkwam van Stade Rennais.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.