Voetbal4u.com

‘FC Barcelona wil deze winter Alvaro Morata binnen halen’

FC Barcelona wil deze winter een poging wagen om Alvaro Morato los te weken van Juventus. Dit weet het Spaans medium AS te melden. Volgens bovengenoemde Spaanse krant is Morata bereid om er serieus over na te denken, daar hij niet gelukkig is in Turijn.

Of Xavi de voorkeur geeft aan een huurdeal of het definitief overnemen van de Juventus-spits is niet bekend, al lijkt een definitieve samenwerking de voorkeur te hebben. Over de hoogte van de eventuele transfersom zijn ook nog geen mededelingen gedaan. Er zullen eerst onderhandelingen moeten worden gevoerd met werkgever Atlético, Juventus en het management van de vijftigvoudig international van de Spaanse nationale ploeg.

Het is niet de eerste keer dat Morata op de radar verschijnt van Barcelona. De inmiddels 29-jarige spits werd als jeugdspeler van Real Madrid ook al genoemd bij de rivaal. Toenmalig voorzitter Josep Maria Bartomeu slaagde er destijds echter niet in om de aanvaller naar het Camp Nou te halen. Juventus huurt Morata tot 30 juni 2022 en heeft een koopoptie bedongen bij Atlético, maar gezien de moeilijke situatie op financieel gebied is het afwachten of La Vecchia Signora daadwerkelijk tot een definitieve aankoop overgaat. Mocht de spits vertrekken, dan komt onder meer Arek Milik (Olympique Marseille) in beeld als vervanger.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *