Voetbal4u.com

‘Sergio Aguero staat voor terugkeer bij Manchester City’

Sergio Aguero kondigde onlangs aan te stoppen met voetballen en zit sindsdien werkloos thuis. Reden van Manchester City om hem een ambassadeurschap aan te bieden.  Dit weet het Engelse medium The Sun te melden.

Bij de Engelse topclub speelde Agüero de langste periode in zijn loopbaan. De Argentijn voetbalde tussen 2006 en 2011 voor Atlético Madrid, waarna Manchester City hem binnenhaalde. In Engeland verhoogde hij zijn niveau verder en was hij jarenlang een van de leiders in de voorhoede. Maar liefst tien jaar stond Agüero daardoor onder contract in Manchester.

Zijn periode in Engeland was eveneens niet geheel onverdienstelijk. In 2012, 2014, 2018, 2019 en 2021 won de Zuid-Amerikaan met Manchester City het landskampioenschap, terwijl hij eveneens zesmaal de League Cup en eenmaal de FA Cup naar zich toetrok. Het lukte Manchester City in die periode echter niet om de Champions League winnend af te sluiten.

Afgelopen zomer maakte Agüero de pijnlijke beslissing om Manchester City te verlaten en zijn droom waar te maken. In Barcelona hoopte hij samen met zijn vriend en landgenoot Lionel Messi opnieuw voor de prijzen te spelen, maar niets was minder waar. Messi vertrok naar Paris Saint-Germain, terwijl Agüero vanwege hardproblemen plotseling moest stoppen met zijn loopbaan.

De afgelopen periode gebruikte de Argentijn voornamelijk om het besluit te verwerken en na te denken wat hij na zijn loopbaan wil doen. Manchester City doet alvast een gooi door hem de mogelijkheid aan te bieden om als ambassadeur van de Engelse topclub op te treden. Het is voorlopig onbekend hoe de voormalig aanvaller over de aanbieding denkt.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *