Voetbal4u.com

Frankrijk ‘Geen doorverkooppremie Ajax voor Sven Botman’

Sven Botman mag zich gaan opmaken voor een toptransfer. Er wordt flink getrokken aan de mandekker van Lille en een vertrek hangt in de lucht. Alleen wil de Franse club hem deze winter niet laten gaan.

Dat heeft Frederic Massara, de sportief directeur van AC Milan, zondag uit de doeken gedaan tegenover Sky Sport Italia. AC Milan heeft net als Newcastle United concrete belangstelling voor Botman, maar er wordt meer dan veertig miljoen euro gevraagd en zelfs dan is het onduidelijk of Lille OSC bereid is om mee te werken aan de deal.

“Botman is een heel goede speler, maar ik denk niet dat Lille hem in deze transferwindow wil laten gaan”, zei Massara desgevraagd over de mogelijkheid om Botman te halen. “We willen wel een extra centrale verdediger na de blessure van Simon Kjaer. Maar mede omdat de stadions weer leeg moeten blijven, moeten we goed nadenken en een duurzame optie vinden.”

Daarbij lijkt Botman dus simpelweg te duur voor de Italianen. Of dat ook voor het steenrijke Newcastle United geldt, is onbekend. Zeker is dat volgens Massara de Franse werkgever van Botman hem in principe niet wil laten gaan. Dat is ook slecht nieuws voor Ajax, dat doorverkoopclausules heeft bedongen bij de transfer. Als Botman in januari verkast, dan krijgt technisch directeur Marc Overmars al na anderhalf jaar een aardig bedrag voor de zelfopgeleide voetballer. Aangezien Ajax nog weinig grote uitgaande transfers deed dit seizoen, was dat bijzonder welkom geweest.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.