Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Lyon, Shakthar, Everton en Newcastle strijden om David Neres’

Er is voldoende interesse voor David Neres. De vleugelaanvaller is bij Ajax overbodig geraakt en mag bij een goed bod vertrekken uit Amsterdam. Ook Peter Bosz de trainer van Olympique Lyon ziet hem graag komen.

Afgelopen zomer kwam Xherdan Shaqiri als grote aankoop naar de Franse club, maar hij heeft nog geen moment weten te imponeren. Bosz zou daarom wel open staan voor een vertrek van de Zwitser, mits er een goede vervanger komt. Dat moet Neres worden, die vooral in zijn eerste seizoenen indruk maakte bij Ajax. In het seizoen dat de ploeg de halve finale van de Champions League haalde was de Braziliaan een van de smaakmakers. Dat is de Nederlandse trainer duidelijk nog niet vergeten.

Overigens heeft de club uit Lyon serieuze concurrentie, weet Jeunes Footeux. Eerder werd al bekend dat Shakthar Donetsk interesse had in de buitenspeler, maar ook vanuit de Premier League zouden clubs azen op zijn handtekening. Everton en het steenrijke Newcastle United zouden zaken willen doen met de Amsterdamse club, die wel open lijkt te staan voor een vertrek van de aanvaller.

Het is namelijk geen geheim dat Marc Overmars en Erik ten Hag onder de indruk zijn van Steven Bergwijn, die momenteel bij Tottenham Hotspur onder contract staat. De aanvaller is daar niet zeker van een basisplaats, waardoor de Amsterdammers een kans zien om hem te huren of zelfs definitief over te nemen van de Londenaren. De club wil echter pas toeslaan als Neres verkocht is. Anders wordt het wel heel erg druk op de vleugels in de Johan Cruijff ArenA.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.