Voetbal4u.com

Jupiler League VINNIGE SFEER: ‘Noa Lang heeft elke vijf minuten aandacht nodig’

Alfred Schreuder werd eerder deze week gepresenteerd als nieuwe trainer van Club Brugge en de oefenmeester heeft zijn eerste zege inmiddels binnen. Ze speelde tegen de Puskas Academie en Mats Rits tekende voor het enige doelpunt van de partij na een goede actie van Noa Lang.

De Nederlandse aanvaller kwam tijdens de oefenpot vrij gretig voor de dag en lijkt enthousiast over de samenwerking met zijn nieuwe trainer. Schreuder kent Lang dan ook van in hun gezamenlijke periode bij Ajax. De coach weet dus hoe hij moet omgaan met zijn landgenoot, die niet bepaald te boek staat als een makkelijke jongen. Zo laat Lang zich te vaak leiden door zijn emoties en zorgt hij regelmatig voor ergernis met zijn houding en maniertjes.

Iets wat ook Anderlecht-routinier Lior Refaelov enerveert. De uitredende Gouden Schoen gaf Lang zelfs een stevige tik op de vingers tijdens een interview met VTM Nieuws. “Lang heeft elke vijf minuten aandacht nodig”, klinkt het. “Hij moet naar de toekomst toe beseffen dat veel mensen hem bewonderen, vooral dan kinderen. En hij moet net een voorbeeld worden voor die kinderen.”

Bij Club Brugge lijkt men intern niet zwaar te tillen aan de fratsen van Lang, zolang hij maar blijft presteren. Maar volgens Refaelov is een mentaliteitswijziging toch op zijn plaats. “Hij moet zich anders leren gedragen”, aldus de Israëliër. Misschien kan Lang een voorbeeld nemen aan zijn maatje Charles De Ketelaere, die heeft volgens Refaelov wél de juiste mentaliteit.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.