Voetbal4u.com

Eredivisie Eljero Elia: ‘Wil misschien hoofd opleiding worden’

Eljero Elia speelt sinds dit seizoen voor ADO Den Haag in de KKD maar hij denkt al na over zijn toekomst na zijn leven als voetballer. Hij overweegt namelijk om hoofd jeugdopleidingen te gaan worden.

De rappe buitenspeler speelde in het verleden voor grote clubs als Juventus, Werder Bremen en HSV. Hij werd kampioen met Feyenoord en Istanbul Basaksehir, maar voelt zich niet te groot om momenteel in de Keuken Kampioen Divisie te spelen. Bij ADO verdient hij een minimumsalaris, maar volgens hem is dit de perfecte manier om zijn loopbaan af te bouwen.

In januari gaan hij en de club om de tafel om een nieuw contract te bespreken. Wellicht zit er dan een hoger salaris in, maar Elia wil het vooral ook over de toekomst hebben. “Het gaat om het grotere plaatje. Ik wil jeugdtrainer of misschien zelfs wel hoofd opleiding worden en hoop bij ADO trainersdiploma’s te kunnen halen en op technisch gebied het nodige te leren.”

Daarbij is Elia vooral geïnspireerd door zijn huidige teamgenoten bij ADO. “Dit is voor het eerst in al die jaren dat ik jonge spelers tegenkom die écht leergierig zijn. Dat is zo leuk. Ze gaan niet in discussie maar willen vooral leren en daar wil ik ze bij helpen.” Sinds zijn terugkeer bij ADO speelde hij vijf wedstrijden, waarin hij nog niet bij een doelpunt betrokken was. Vorig seizoen stond hij onder contract bij FC Utrecht.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.