Voetbal4u.com

Eredivisie Van Basten tegen Kluivert: ‘Je had beter bij Ajax kunnen blijven’

In de zomer van 2018 verruilde Justin Kluivert Ajax voor een Italiaans avontuur bij AS Roma. Volgens analist en voormalig topvoetballer Marco van Basten had hij beter in Amsterdam kunnen blijven.

Het voetbalpraatprogramma Rondo legde gisteren een videoverbinding met de aanvaller van OGC Nice, dat hem van Roma huurt. Tafelgast Van Basten vroeg aan Kluivert waar hij in zijn loopbaan zou staan als hij bij Ajax was gebleven: “Zou je dan in het Nederlands elftal hebben gespeeld?”

“Dat had gekund, ja”, aldus de pas 22-jarige aanvaller. Van Basten: “Dat denk ik ook.” Kluivert: “Het is moeilijk te zeggen.” Van Basten: “Ajax heeft goede jaren achter de rug. Dan had je Europees ook meer kunnen laten zien. Wat is wijsheid?” De buitenspeler verdedigde zijn keuze: “Spijt is wat anders. Je weet niet hoe het was gelopen als ik bij Ajax was gebleven.” “Ik denk dat je vaste basisspeler bij het Nederlands elftal zou zijn geweest”, aldus Van Basten. Kluivert: “Ik hoop dat het er ooit nog van komt. Daar gaan we voor.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.