Voetbal4u.com

Eredivisie Komst Steven Bergwijn naar Ajax is ‘kapitaalvernietiging’

Ajax wil serieus doorpakken voor Steven Bergwijn. De Amsterdammers zagen en eerste bod van achttien miljoen euro in de prullenbak verdwijnen en bereiden nu een tweede bod voor. Volgens analist Johan Derksen ‘kapitaalvernietiging’.

“Bij Ajax zullen ze vast een beetje pijn in de buik hebben”, begint Derksen bij VI Vandaag, waar de mogelijke transfer ter sprake komt. “Hij is opgeleid bij Ajax en toen naar PSV gegaan. Daar hebben ze dertig miljoen euro voor hem gekregen en nu willen ze hem terug naar Ajax halen voor twintig miljoen. Dat kan alleen maar in de voetballerij. In geen enkele branche zie je zulke kapitaalvernietiging voorkomen.”

Overigens is Derksen te spreken over de kwaliteiten van de aanvaller, die vooral met zijn snelheid iets kan toevoegen aan de Amsterdamse club. “Ajax wil bij de internationale top horen. Daarvoor moeten ze een alternatief hebben op de vleugels. Daar vind ik Bergwijn heel geschikt voor. Maar wat ik wel constateer, is dat toppers uit de Eredivisie grote moeite hebben om in Engeland een basisplaats te krijgen. Dat zie je bij hem, maar ook bijvoorbeeld bij Hakim Ziyech.”

Perez is niet overtuigd van Bergwijn. Hij noemt de international van Oranje ‘niet zo’n goede speler’. “Ik weet niet of Ajax echt iets opschiet met zijn komst. Hij kan op meerdere posities spelen, maar die zijn allemaal al bezet. Waarom zou hij zelf dan die stap willen maken? Als je bij Tottenham een bijrol hebt wil je bij een andere club toch een grote rol vertolken?”, vraagt de Deen zich hardop af bij Voetbalpraat.One Comment

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.