Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Spelers ADO Den Haag dreigen met staking’

Er is momenteel onrust bij ADO Den Haag. De spelersselectie is namelijk ontevreden over het beleid rondom de wedstrijdpremies. Voetbal International weet dat de premies ‘al langere tijd’ een gespreksonderwerp zijn in de kleedkamer.

“Bij ADO was het dit seizoen lange tijd onduidelijk hoeveel geld er precies beschikbaar was voor de spelersgroep. De club heeft een enorme schuldenlast en zit midden in een overnamesituatie”, zo weet het medium.

De ADO-leiding en de selectie maakten de afspraak dat er nieuwe gesprekken zouden komen na het vinden van een nieuwe eigenaar. Die overname lijkt er te komen dankzij Globalon Football Holdings, waardoor interim-directeur Reijntjes en de spelersraad elkaar deze week opnieuw troffen. Dit zou echter niet het gewenste effect hebben opgeleverd.

De ADO-spelers zijn content dat er een aanbod ligt, maar de bedragen voor gewonnen wedstrijden en eventuele promotie vielen niet in de maak. “Het zou in totaal gaan om een bedrag van 150 duizend euro”, weet VI. “De spelersraad voelde zich in het hemd gezet en heeft vervolgens het nieuws gedeeld met de rest van de spelersgroep. Daarbij werd direct gezinspeeld op consequenties. Direct is geopperd om te gaan staken.”

De ADO-selectie is woensdag vrij. Mogelijk staken de spelers donderdag, maar er is goede hoop dat de directie snel met een beter voorstel op de proppen komt. Aanstaande zaterdag speelt de formatie van trainer Ruud Brood thuis tegen TOP Oss.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.