Voetbal4u.com

Duitsland ‘Lionel Messi stemde niet op Robert Lewandowski’

Robert Lewandowski heeft zijn individuele prijs binnen. Hij is namelijk verkozen tot UEFA Men’s Player of the Year. En dat ondanks dat zijn concurrent Lionel Messi niet op hem gestemd heeft.

Messi won eind 2020 nog de Ballon d’Or en vertelde toen dat Lewandowski die prijs misschien wel had moeten winnen. “Als je zijn uitspraken na de Ballon d’Or bekijkt, dan waren het mooie woorden van hem”, reageert Lewandowski. “Dat was heel aardig van hem. Over zijn keuze nu moet je bij hem zijn.”

“Ik heb niets verkeerd gedaan waarover hij boos op me kan zijn, behalve op sportief gebied. Het was zijn keuze en die moet ik respecteren. Ik moet er niet zuur over zijn. Ik had hem in ieder geval op de tweede plaats gezet.” Lewandowski koos namelijk voor Jorginho (Chelsea) als zijn nummer één.

De Italiaan won naast de Champions League óók het EK in 2022. “Ik kijk altijd naar aanvallende spelers, maar wat Jorginho heeft gewonnen, betekent veel”, legt Lewangoalski, die na Jorginho en Messi voor Cristiano Ronaldo op plek drie ging, uit. “Je moet altijd neutraal blijven. Hij scoorde ook belangrijke doelpunten ondanks dat hij een nummer zes is. Hij kende een waanzinnig jaar met Chelsea en Italië.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.