Voetbal4u.com

Eredivisie Heracles schorst Rai Vloet per direct na nieuwe feiten

Heracles Almelo heeft Rai Vloet per direct geschorst. Er zijn namelijk nieuwe fouten bekend geworden omtrent het dodelijke ongeval op 14 november van het vorige jaar. Vloet zou tegen zijn werkgever hebben gezegd eerder op de dag twee wijntjes te hebben gedronken en 130 hebben gereden. De waarheid is anders…..

“Naar ons vandaag bekend is geworden, heeft Vloet die nacht niet alleen mogelijk veel te hard gereden, maar bovendien te veel gedronken”, schrijft Heracles bij monde van algemeen directeur Rob Toussaint in een officieel statement. “Beiden zijn absoluut onacceptabel.”

“In de weken en maanden na het ongeluk verklaarde Vloet tegenover ons als werkgever meerdere malen dat hij niet harder had gereden dan de toegestane maximum snelheid van 130 kilometer per uur, en niet meer had gedronken dan twee alcoholische dranken. Op basis van deze nu onjuist gebleken informatie heeft Heracles Almelo tot op heden in goed vertrouwen en als goed werkgever al haar beslissingen genomen”, aldus Toussaint.

Vloet mocht onlangs weer meetrainen en meespelen, maar Heracles stelt een ander besluit te hebben genomen als deze ‘essentiële informatie’ eerder bekend was geweest. “In het belang van zowel de familie van het slachtoffer als alle andere betrokkenen”, stelt Toussant. “Ten zeerste betreuren wij dat de familie ook dit moet meemaken, bovenop het traumatische ongeluk dat hen overkwam. De club zal op korte termijn opnieuw contact zoeken met de familie. Onze gedachten blijven naar hen uitgaan.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.