Voetbal4u.com

Eredivisie Jaap Stam deelt steekje uit richting Roger Schmidt

Jaap Stam speelde in het verleden voor zowel Ajax als PSV maar de mandekker kijkt het liefst naar de Amsterdammers. Morgen staat de kraker tussen beiden ploegen op het programma.

Tussen 2014 en 2016 was hij nog coach van Jong Ajax. “Toen zeiden we met Edwin (Van der Sar) en Marc (Overmars) vaak al: willen we naar de Europese top, dan moet je investeren. Nu zie je een ideale mix van eigen talent en aankopen, een goede leeftijdsopbouw in de selectie en enkele ervaren spelers van internationaal kaliber zoals Dusan Tadic en Daley Blind. Daarom doet Ajax niet alleen nationaal, maar ook Europees mee.”

Bij PSV ziet Stam niet het frivole dat Ajax wél heeft, vertelt De Rots van Kampen verder in De Telegraaf. “Je ziet dat trainer Roger Schmidt uit de Red Bull-school komt. Hij staat een speelstijl voor met hoge intensiteit en veel beweging. Zoals hij de posities invult, vind ik het minder leuk om naar te kijken.”

Stam vindt dat Schmidt en PSV ‘teveel van toeval afhankelijk zijn’. “Dat gevoel krijg ik meer bij PSV dan bij Ajax. Ik ben altijd benieuwd of ik de hand van de trainer kan ontdekken en welke ideeën hij heeft om tot aanvallen en kansen te komen. Bij Erik ten Hag en Arne Slot is dat heel duidelijk, bij Roger Schmidt heb ik daar een minder beeld van.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.