Voetbal4u.com

Frankrijk Zlatan tegen Mbappé: ‘Als ik jou was, zou ik naar Real Madrid gaan’

Als Zlatan Ibrahimovic in dezelfde situatie zou zitten als Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain dan zou hij naar Real Madrid verkassen. Dit zegt hij in een interview met het Franse medium L’Equipe. Mbappé heeft een aflopend contract in Parijs en kan dus deze zomer gratis de deur uitlopen.

“Er is maar één persoon die je antwoord kan geven op de vraag waar hij heen moet gaan. En dat is Kylian zelf”, benadrukt de spits van AC Milan in het Franse dagblad. “Het hangt ervan af wat hij wil en wat hij denkt. Ik zou zelf zijn gegaan. Maar als ik PSG zou zijn, zou ik proberen om hem te behouden. Het is aan Kylian om de knoop door te hakken. PSG wil niet dat hij vertrekt en dat is logisch. Maar wil Kylian wel blijven?”

Ibrahimovic is ervan overtuigd dat Real Madrid niet de enige club met meer dan gemiddelde belangstelling voor Mbappé is, zeker nu hij bijna een transfervrije status geniet. “Als je een manager bent van een club met mogelijkheden en je wilt Mbappé niet, dan heb je het verkeerde beroep gekozen. Kylian vroeg mij ernaar, ja, en ik zei: ‘Als ik jou was, zou ik naar Real Madrid gaan’. Ik had de kans om voor verschillende clubs uit verschillende landen te spelen. Voor verschillende landskampioenen. En op die manier heb ik veel geleerd als voetballer en ben ik gegroeid als persoon.”

“Het is makkelijker om heel je loopbaan in je vaderland te spelen, naar mijn mening. Maar als je je koffers pakt en naar andere oorden gaat, is dat een avontuur.” PSG deed verwoede pogingen om Mbappé langer aan de club te binden en sloeg vorig jaar biedingen van rond de 180 miljoen euro uit Madrid af. De teller van de 23-jarige wereldkampioen namens PSG staat op 130 goals in 154 officiele duels. Hij won tien prijzen met les Parisiens, waaronder drie landstitels. De Champions League bleef uit.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.