Voetbal4u.com

KNVB schorst Lois Openda voor maar liefst vier duels

De KNVB is streng voor Vitesse-spits Lois Openda. Ze willen hem namelijk voor vier wedstrijden schorsen waarvan één wedstrijd voorwaardelijk. Openda kreeg dit weekend een rode kaart na een elleboog. Vitesse is niet akkoord gegaan met dit voorstel.

De vice-topscorer van de Eredivisie maakte zaterdagavond een slaande beweging naar tegenstander Mike te Wierik en kreeg na inmenging van de VAR rood. Als Vitesse akkoord was gegaan met het schikkingsvoorstel van de KNVB, had het Openda in februari moeten missen tegen FC Twente, Ajax (KNVB Beker) en PSV.

Die straf wordt dus aangevochten door de Arnhemmers, bevestigen zij maandag via de officiële kanalen. Vermoedelijk vindt donderdag de zitting plaats waarin de strafmaat voor Openda wordt bepaald.

De Club Brugge-huurling is tijdens zijn tweede Eredivisie-seizoen in topvorm. Openda staat op elf competitietreffers, evenveel als Feyenoorders Bryan Linssen en Guus Til en ééntje minder dan Ajacied Sébastien Haller.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *