Voetbal4u.com

Eredivisie Rouwende Jan Boskamp: ‘Ik beleef gewoon een k..jaar’

Het nieuws dat Wim Jansen vandaag is overleden is hard aangekomen bij Jan Boskamp. De voormalig trainer en huidige analist was bevriend met hem. “Wim is mijn boezemvriend, mijn maat, met hem heb ik vanaf mijn veertiende alles beleefd”, treurt Booskamp.

Tegenover De Telegraaf gaat Boskamp in op de relatie die hij had met Jansen, wiens overlijden dinsdag officieel naar buiten kwam. “Vrijdag heb ik persoonlijk afscheid kunnen nemen van Wimpie. Dat voelde goed, eigenlijk als vanouds. Ouderwets knäckebrøt, om zo maar te zeggen. Wim was iets trager door zijn ziekte. Het ging over van alles, maar we hebben toch voornamelijk weer twee uur over voetbal zitten praten”, stelt Boskamp over zijn vriend, die aan dementie leed.

Boskamp kende Jansen al vanaf jonge leeftijd en heeft altijd contact gehouden met de voetbalman pur sang. “Soms zagen we elkaar een lange poos niet. Zat ik in de zandbak of Wim in Amerika of ik in Engeland of Wim in Japan en als we elkaar dan weer zagen was het alsof we elkaar de dag ervoor gezien hadden. Het contact is tot het laatst toe altijd close gebleven”, aldus Boskamp.

Voor Boskamp is het overlijden van zijn goede vriend opnieuw een enorme dreun, nadat hij eind vorig jaar zijn negentienjarige kleinzoon verloor. “Het is een verschrikkelijke tijd”, aldus Boskamp. “Mensen van wie je houdt, ontvallen je… Eerlijk, het janken staat me dezer dagen nader dan het lachen. Ik beleef gewoon een k..jaar”, treurt hij. “Ik heb mijn hele leven gewoon enorm veel respect voor Wimpie gehad, gewoon echt van hem gehouden en daarom valt het me zo zwaar dat hij is overleden.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.