Voetbal4u.com

Eredivisie Ajax had plannen met Arnaut ‘Danjuma’ Groeneveld

In 2018 wilde Ajax de vleugelaanvaller Arnaut ‘Danjuma’ Groeneveld naar Amsterdam halen. Het liep anders. Hij koos ervoor om NEC te verruilen voor een Belgisch avontuur bij Club Brugge.

Overmars krijgt in gesprek met ELF Voetbal de vraag wie hij momenteel de beste linksbuiten van Nederland vindt. “Danjuma is erg goed”, stelt de voormalig linksbuiten van Ajax. “Toen hij bij NEC speelde, wilden we hem naar Ajax halen. Dan eerst een jaar verhuren aan FC Groningen”, vervolgt Overmars.

Het liep anders. Danjuma koos ervoor om NEC in te ruilen voor Club Brugge. “Daar heeft hij groot gelijk in gehad”, aldus Overmars. Door zijn sterke prestaties in België en bij zijn volgende club Bournemouth verdiende Danjuma een transfer naar Villarreal CF. Daar groeit de Oranje-international uit tot een belangrijke kracht, al ziet Overmars een opvallende trend. “Het valt me op dat een linksbuiten zelden een vlekkeloze weg bewandelt om uit te groeien tot een grote speler.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.