Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Van Ajax naar Barcelona is absoluut geen stap vooruit’

Analist en voormalig trainer Mario Been zou Noussair Mazraoui afraden om Ajax deze zomer transfervrij te verlaten voor een avontuur bij FC Barcelona. Hij vindt dat hij veel beter zou passen bij Bayern Munchen. Dit zegt hij in het programma ‘Voetbalpraat’ op ESPN.

Barcelona wordt voorlopig nadrukkelijker genoemd rond Mazraoui, maar Been heeft dus zijn bedenkingen. “Is dat nou een stap voorwaarts voor hem?”, vraagt de analist retorisch. “Ik denk dat er ook nog wel andere clubs zijn. Het Barcelona van nu is niet meer het Barcelona van jaren geleden. Voor Mazraoui is het niet een stap vooruit, op dit moment absoluut niet. De nummer vijf van Spanje vind ik niet dusdanig veel beter dan de nummer één van Nederland.”

Been ziet Barcelona er ook niet zo snel bovenop komen. “Als ze geld hebben wel, maar ze staan voorlopig heel erg in de min. Ik denk dat dat voor hem niet een topstap zou zijn.” De voormalig trainer van Feyenoord zou het daarentegen wél begrijpen als Nicolás Tagliafico overstapt naar Barça. De 29-jarige linksback wil dat zelf ook graag, maar Ajax werkt voorlopig niet mee. “Bij Tagliafico begrijp ik het wel een beetje”, zegt Been. “Hij gaat naar de club waar de Argentijnse held (Lionel Messi, red.) heel lang heeft gespeeld, en die zit ook een beetje op een zijspoor bij Ajax.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.