Voetbal4u.com

Eredivisie KNVB verlaagd schorsing van Openda, weer inzetbaar tegen PSV

De KNVB heeft de schorsing van Lois Openda ingekort tot drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. De Belgische aanvaller is hierdoor weer inzetbaar als Vitesse tegen PSV speelt.

De aanklager betaald voetbal wilde Openda voor vier wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) schorsen naar aanleiding van zijn rode kaart afgelopen zaterdag tegen FC Groningen. Tijdens de zitting donderdagavond in Zeist werd de eis zelfs verhoogd tot vier wedstrijden onvoorwaardelijk.

Daar ging tuchtcommissie betaald voetbal niet in mee. Het orgaan oordeelde dat Openda terecht van het veld was gestuurd, maar woog mee dat het een reactie op een duwende beweging was. Openda kreeg op bezoek bij Groningen omdat hij een elleboogstoot aan Mike te Wierik uitdeelde.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.