Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Steven Bergwijn moest bij Ajax het meest verdienen van iedereen’

Steven Bergwijn was geen haalbare kaart voor Ajax. Hier maakt Tom Knipping melding van. Hij is werkzaam voor het weekblad Voetbal International. Ajax haakte maandag definitief af, nadat Tottenham de vraagprijs weer naar dertig miljoen euro tilde.

Volgens Knipping was dat niet het enige obstakel. “Bergwijn moest ook meteen het meest gaan verdienen van iedereen. Dan moest het hele salarisgebouw dus weer op de kop en dat kan Ajax niet meer permitteren”, aldus de VI-journalist.

“Er zit een grens aan de groei die ze in de afgelopen jaren hebben meegemaakt. Ze spelen nog steeds in de Eredivisie, niet in de Premier League”, aldus Knipping. René van der Gijp haakt in: “Je kunt niet wedijveren met clubs uit Engeland. Dat moet je ook niet willen. Als die jongen hier de helft kan verdienen, moet hij dolblij zijn. Je moet die Engelsen lekker laten gaan. Die betalen honderd miljoen voor Grealish. Heb je zijn cv gezien bij Aston Villa?”

Johan Derksen vindt dat Ajax de juiste beslissing heeft genomen. “Je moet dertig miljoen betalen, hij tekent voor drie of vier jaar en daar komt het salaris nog bij. Dan moet je dus in een jaar of vier vijftig miljoen afschrijven.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.