Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Juventus gaat Matthijs de Ligt deze zomer verkopen’

Juventus heeft de keuze gemaakt om Matthijs de Ligt deze zomer van de hand te doen. Volgens de Italiaanse krant Tuttosport zou de club dit intern hebben besproken.

Hij is bezig aan zijn derde seizoen bij Juventus, waar hij met horten en stoten een vaste waarde is geworden. De Oranje-international heeft de torenhoge verwachtingen echter niet waar kunnen maken. De hoge verwachtingen werden onder meer geschept door het hoge prijskaartje: de transfersom van 75 miljoen euro en het jaarsalaris van naar verluidt twaalf miljoen euro.

Juventus heeft de afgelopen jaren flinke tikken geïncasseerd in financieel opzicht. Inmiddels heeft de club de conclusie getrokken dat het huidige jaarsalaris van De Ligt niet meer te verantwoorden valt. De voormalig Ajax-verdediger zal, met zaakwaarnemer Mino Raiola aan zijn zijde, geen genoegen nemen met een minder lucratieve verbintenis in Turijn.

De Ligt heeft ook geen noodzaak om met minder genoegen te nemen. Verschillende Europese topclubs zijn serieus geïnteresseerd in de centrale verdediger. Chelsea zou de meest concrete optie zijn, maar ook Bayern München, FC Barcelona en Manchester United worden genoemd als kanshebbers.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.