Voetbal4u.com

Jupiler League Noa Lang niet geschorst na rode kaart tegen AA Gent

Gisteren kreeg Noa Lang in het met 1-2 verloren duel tegen AA Gent een rode kaart voor zijn kiezen maar voor een schorsing hoeft de Club Brugge-aanvaller niet te vrezen. De rode kaart is namelijk geseponeerd.

Lang kreeg van scheidsrechter Nicolas Laforge een rechtstreekse rode kaart en het was niet meteen duidelijk waarom. Vanuit Brugse hoek viel te horen dat Laforge als uitleg gaf dat Lang zijn hand aangeraakt zou hebben toen hij Eder Balanta rood wilde geven, maar daar was op de beelden weinig van te zien. Het zorgde dan ook voor harde kritiek bij heel wat Bruggelingen.

Maar Club kan nu toch een beetje opgelucht ademhalen, want Het Laatste Nieuws weet dat de rode kaart van Lang uiteindelijk zonder gevolgen blijft. Het Bondsparket heeft beslist om de Nederlander geen schorsing op te leggen, waardoor hij volgende zondag tegen Charleroi gewoon mag meespelen. De Brugse lezing van de feiten lijkt dus ook bij de bond gevolgd te worden.

Hoewel over het gedrag van Lang vaak het nodige te doen is, werd hij hier veel te hard gestraft met de rode prent. Brugge verloor overigens van Gent en is afgezakt naar de derde plaats.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.