Voetbal4u.com

Engeland Donny van de Beek maakt als invaller debuut bij Everton

Donny van de Beek maakte gisteren zijn debuut voor Everton. In het met 3-1 verloren duel tegen Newcastle United kwam hij als wisselspeler in het veld.

Van de Beek is echter nog niet waar hij wil zijn: hij maakte de overstap van Manchester United naar Everton in de hoop snel weer basisspeler te worden, maar vooralsnog moet hij het doen met de invalbeurt op bezoek bij Newcastle United. De Oranje-middenvelder werd een halfuur voor tijd het veld ingestuurd. Toch is zijn situatie al aanzienlijk verbeterd. De laatste tien optredens namens United in de Premier League telden in totaal slechts negen minuten.

Ook mede-aanwinst Dele Alli kwam als invaller binnen de lijnen bij Everton. De Engelsman lijkt vooralsnog hoger in de pikorde te staan, gezien zijn vroegere invalbeurt. Hij kwam na een blessure bij Demarai Gray al na 25 minuten in het veld. Anwar El Ghazi maakte zijn opwachting niet. De voormalig aanvaller van Ajax bleef negentig minuten op de bank.

De clash tussen Newcastle United en Everton werd ontsierd door twee eigen doelpunten. Het was Newcastle-verdediger Jamal Lascelles die de bal na 36 minuten in zijn eigen doel werkte, terwijl Mason Holgate een minuut later hetzelfde deed. Na rust was het Ryan Fraser die Newcastle op voorsprong bracht, voordat Kieran Trippier met een heerlijke vrije trap voor de eindstand zorgde.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.