Voetbal4u.com

Engeland ‘Chelsea schrapt Matthijs de Ligt van haar lijstje’

In de zomer zou Matthijs de Ligt kunnen vertrekken bij Juventus maar hij heeft een ontsnappingsclausule in zijn contract staan van maar liefst 150 miljoen euro. Chelsea heeft interesse in hem maar vanwege de prijs kijken ze toch naar een andere opties.

Volgens Daily Mirror heeft Chelsea haar oog laten vallen op Adam Webster. De 27-jarige centrale verdediger is bezig aan een ijzersterk seizoen in het shirt van Brighton. De Engelsman werd al in verband gebracht met een oproep voor het nationale elftal, maar daar houdt het mogelijk dus niet bij op voor de verdediger.

Webster, die voor ruim 22 miljoen euro werd overgenomen van Bristol City, is beduidend goedkoper dan De Ligt. Op dit moment ligt de geschatte transferwaarde van de verdediger op 18 miljoen euro. Homegrown-spelers zijn in Engeland sowieso duurder en op het moment dat Webster zijn sterke vorm voortzet en inderdaad opgeroepen wordt voor de Engelse nationale ploeg, kan die marktwaarde – en dus de uiteindelijke transfersom – alleen maar verder oplopen de komende maanden. Webster heeft bij Brighton nog een contract tot 2026, dus het beloven stevige onderhandelingen te worden.

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de Londenaren 150 miljoen euro voor de Engelsman neer hoeven te tellen. Dat bedrag hangt er wel om de nek van De Ligt, die ook bij Juventus nog een langlopende verbintenis heeft. De prestaties van de Oude Dame dit seizoen zullen doorslaggevend zijn voor het toekomstbeeld van de Nederlandse verdediger, die ook in de belangstelling zou staan van FC Barcelona.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.