Voetbal4u.com

Jan Boskamp geeft mening over ‘Ajax-kaartenhuis’

Het nieuws rondom Marc Overmars bij Ajax heeft ook analist en voormalig voetbaltrainer Jan Boskamp laten schrikken. Overmars vertrok namelijk vorige week bij de Amsterdammers nadat bekend werd dat hij grensoverschrijdende berichten stuurde naar vrouwelijke medewerkers binnen de club. Het zou zelfs gaan om ‘dickpics’.

In Het Belang van Limburg reageert hij: “Ik had eerlijk waar nog nooit van een dickpic gehoord. Ik weet niet wat de mensen bezielt om dat te sturen. Overmars is altijd de ideale schoonzoon genoemd. Hij had alles: een mooi gezin, een topfunctie, aanzien, verdiende goed. Sportief heeft hij het fantastisch gedaan voor Ajax, maar dit soort praktijken kan niet door de beugel.”

Boskamp denkt dat de Amsterdammers het vertrek van hun belangrijke beleidsbepaler wel te boven komen: “Ik verwacht niet dat Ajax nu plots als een kaartenhuis in elkaar zakt. Die hebben zoveel geld dat ze wel een goeie vervanger vinden. En de spelers stappen daar snel overheen. Woensdag tegen Vitesse (5-0 in de KNVB Beker, red.) speelden ze zelfs een van hun beste matchen van het jaar.”

In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com liet Aad de Mos een tegengesteld geluid horen: “Het is net als in de wereldgeschiedenis, neem de val van het Romeinse Rijk. Het valt nu bij Ajax in duigen en het is niet makkelijk om dat opnieuw op te tuigen, vanuit de knowhow van Overmars, eventueel Van der Sar. Het is wel een heel cruciale post die Overmars had. Wat hij weet over de contracten, wat hij weet over de kwaliteiten van de spelers, wat ze al wilden gaan halen voor het nieuwe seizoen en de seizoenen daarna, dat kan niet zomaar worden ingevuld.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *