Voetbal4u.com

Jupiler League Noa Lang gewaarschuwd: ‘Iedere speler moet het laten zien’

Noa Lang is al enige tijd uit vorm bij Club Brugge. Sinds de komst van de nieuwe trainer Alfred Schreuder zijn zijn statistieken afgenomen.

In al zijn wedstrijden na de winterstop kwam hij nog niet scoren en leverde hij nog maar één assist af. Uiteraard speelde zijn corona-besmetting daarin een rol. Maar ook in de twee duels voor zijn ziekte kreeg Lang amper iets voor mekaar. In het recente verleden kampte de Nederlander wel vaker met dit soort vormdipjes. Toen bleef hij echter zeker van zijn basisplaats, maar dat is niet langer het geval.

Op zijn persbabbel van vrijdagmiddag liet Schreuder immers verstaan dat ook Lang zal moeten knokken om een vaste stek bij de elf starters te behouden. “Of hij te lang zeker is geweest van zijn plaats? Dat zou je aan hem moeten vragen, maar ik vind dat ieder speler elke dag moet laten zien dat hij wil spelen”, vertelde de trainer. “We hebben heel veel goede spelers dus het kan gebeuren dat sommige jongens een keer niet spelen. Dat zie je nu ook gebeuren: Ruud Vormer speelt niet. En dat is toch ook een hele goede speler voor Club Brugge.”

Het is geen geheim dat Schreuder zoveel mogelijk technischvaardige spelers in zijn elftal wil hebben. Daarom experimenteerde hij ook al met Lang als vleugelback. Maar dat zal niet snel opnieuw gebeuren. “Ik zie hem niet als offensieve wingback, dat past niet bij zijn profiel. Fysiek gezien zou hij het wel kunnen. Maar ik denk dat we hem op die positie bepaalde kwaliteiten ontnemen. Noa is heel gevaarlijk als hij van de zijkant naar binnen komt of tussen de linies kan spelen. Tegen Charleroi kreeg hij wel een paar ballen waarbij we verwachten dat hij er meer mee kan doen. Maar hij zal nu weer steeds fitter worden en we hopen dat hij snel weer beslissend zal zijn”, aldus de Nederlandse oefenmeester.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.