Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Frenkie de Jong maakt indruk op Xavi: ‘He is a genius’

Frenkie de Jong heeft gisteren grote indruk gemaakt op zijn trainer Xavi. Met FC Barcelona won hij met 2-4 op bezoek bij Napoli en plaatste zich zo voor de volgende ronde in de Europa League.

“Frenkie de Jong is a genius. Hij is echt waanzinnig”, reageerde de oefenmeester lovend tegenover Movistar na het optreden van de middenvelder tegen Napoli. “Frenkie speelde een fenomenale wedstrijd. Hij heeft de kwaliteit om in de zestien te komen. Hij heeft het allemaal”, loofde Xavi de Nederlander, op wie de laatste tijd veel kritiek was. Desondanks hield Xavi het vertrouwen, dat de oud-Ajacied met een geweldige wedstrijd terugbetaalde.

Sowieso speelde FC Barcelona swingend tegen Napoli, waarbij de hand van Xavi zichtbaar wordt. “Dit is de beste prestatie sinds mijn komst bij FC Barcelona. We hebben voor het eerst negentig minuten lang gedomineerd, dat lukte niet eerder. De hoge pressie was echt goed. Ik ben heel blij voor de spelers, zij werken zo hard”, zei de oefenmeester, die wel denkt dat zijn elftal nog veel beter kan en moet onder zijn leiding.

“Ik denk dat we op de goede weg zijn. We ontwikkelen ons spel en hebben nu ook meer dreiging in de counters. We hebben meer spelers om dat te doen, met de snelheid van Ousmane Dembélé, Adama Traoré, Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang. Die spelers heb je nodig, zoals we vroeger Pedro, Thierry Henry, David Villa en Hristo Stoichkov hadden”, aldus Xavi. “Maar het liefst domineren we aan de bal natuurlijk.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.