Voetbal4u.com

Eredivisie ‘David Neres zwaar in de problemen in de Oekraine’

Afgelopen transferperiode maakte David Neres de overstap van Ajax naar Shakthar Donetsk uit de Oekraine. Maar nu Rusland dat land is binnengevallen zit hij als een muis in een val vast. Hij kan momenteel nergens heen en het land niet ontvluchten.

Jeremain Lens speelde tussen 2013 en 2015 voor Dinamo Kiev en vertelt aan De Telegraaf: “Ik vind de oorlog tussen Rusland en Oekraïne verschrikkelijk om te zien. David zal wel denken: was ik er maar nooit heen gegaan. Ik ken hem niet persoonlijk, maar bid natuurlijk dat hij erin slaagt het land veilig te verlaten.”

De aanvaller volgt het laatste nieuws op de voet: “Laat vooral duidelijk zijn dat ik het voor iedereen in Oekraïne verschrikkelijk vind, het filmpje van de vader die afscheid van zijn kinderen moet nemen om het leger te dienen, is hartverscheurend. Ik hoop dat iedereen veilig is. Door Neres en de Nederlandse voetballers in Oekraïne, Rodney Antwi en Hennos Asmelash, krijgt het leed een bekend gezicht. Zaterdag was Neres nog op trainingskamp in Turkije, maar omdat de Oekraïense competitie dit weekeinde zou starten, keerde hij met zijn ploeggenoten terug naar Kiev, waar Shakhtar al een tijd lang noodgedwongen zijn wedstrijden speelt. Nog vóór zijn eerste duel zit David al zwaar in de problemen.”

Lens liet Kiev in 2015 achter zich voor Sunderland, maar toen was de Krim al geannexeerd: “Ik heb me er nooit heel onveilig gevoeld, maar vanaf maart 2014 nam de onrust toe, omdat Rusland de Krim inlijfde. Ineens speelden we 70 procent van onze wedstrijden in ons eigen stadion, want naar het oosten van het land reizen was niet meer mogelijk. Door de vele anti-Russische protesten waren de spanningen steeds wat meer voelbaar.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.