Voetbal4u.com

Analist ziet Derde Wereldoorlog uitbreken: ‘Ben ik van overtuig’

Monument Valley MAAK VAN €1 GEWOON €50 ALS ORANJE MORGEN WINT VAN POLEN!

Analist en voormalig voetballer Rene van der Gijp ziet de toekomst van de wereld niet bepaald zonnig tegemoet. Nu Rusland de Oekraine is binnengevallen vreest hij voor een Derde Wereldoorlog.

“Ik denk dat we nog maar twee mogelijkheden hebben. Of die Russen grijpen zelf in, hetzij het volk, hetzij die militairen die dadelijk die bombardementen gaan aanleggen en denken: waar zijn we in godsnaam mee bezig? Of we grijpen in over een week”, stelt bij bij VI Vandaag.

De NAVO-landen zullen reageren. “Daar ben ik echt van overtuigd. We gaan daar niet honderdduizenden doden laten vallen, daar ben ik van overtuigd. Daar zijn wij veel te beschaafd voor als westen. Daar ben ik echt van overtuigd. Hij komt nu echt met zwaar geschut. Dat laten we niet gebeuren, daar ben ik van overtuigd.”

Telegraaf-journalist Wierd Duk is ook bang. “René heeft deze weken wel telkens een goed buikgevoel wat deze crisis betreft en ik vraag me dat dus ook af. Je hebt die enorme colonne daar die Kiev nadert. Tot nu toe gaat het niet goed voor de Russen. Als ze ergens blijven steken en het gaat niet goed, dan denken ze vaak: we gooien de hele boel plat. Als ze dat in Kiev ook gaan doen, en dat kunnen we niet uitsluiten, dan krijg je dag na dag die beelden binnen van dode kinderen en vrouwen en straatgevechten. Hoe lang gaan we dan toekijken?”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *