Voetbal4u.com

Duitsland Robert Lewandowski zegt sponsordeal van vijf miljoen euro op

De Poolse topspits Robert Lewandowski heeft de samenwerking met het Chinese Huawei per direct opgezegd. Dit heeft zijn zaakwaarnemer bevestigt tegenover de Poolse media. Het besluit is het gevolg van de vermeende inmenging van het Chinese telecombedrijf in de oorlog in Oekraïne. Naar verluidt kost het stopzetten van de samenwerking, die nog tot 2025 doorliep, Lewandowski vijf miljoen euro.

De geruchten deden al enkele dagen de ronde dat Rusland door Huawei ondersteund werd bij het herstellen van het netwerk na cyberaanvallen. Hoewel de berichtgeving door de multinational tegengesproken wordt, heeft Lewandowski besloten om zijn banden met Huawei per direct te verbreken. Het is opvallend, daar de spits van Bayern München in januari nog gepresenteerd werd als groot uithangbord.

De Daily Mail publiceerde onlangs een artikel waarin gemeld werd dat Huawei 50.000 Russische experts aan het trainen is om de strijd tegen hackers aan te gaan die het lokale netwerk verstoren. “Huawei laat weten dat de publicatie van de Daily Mail over het bedrijf nepnieuws is. De informatie die het artikel bevat is incorrect”, zo luidt het statement van het bedrijf aan Business Insider. De Poolse tak van Huawei geeft eveneens aan het vertrek van Lewandowski te betreuren. “We wensen hem het beste toe voor de toekomst.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.