Voetbal4u.com

‘Ousmane Dembele denkt toch aan langer verblijf vanwege Xavi’

Ousmane Dembele overweegt toch zijn aflopende contract bij FC Barcelona te gaan verlengen. Erg belangrijk in zijn keuze is de nieuwe trainer Xavi. De buitenspeler is sinds zijn komst helemaal opgeleefd.

Dembélé mag sinds januari al met mogelijk nieuwe clubs praten, maar het Spaanse medium Sport weet dat de Fransman momenteel niet denkt aan een andere bestemming. Dat heeft alles met Xavi te maken, die vanaf de eerste dag lovend is over de aanvaller. “Hij kan op zijn positie een van de besten van de wereld worden”, liet de oefenmeester onder andere weten. Dembéle voelt het vertrouwen en wil daardoor langer met hem samenwerken.

De gesprekken tussen FC Barcelona en Dembélé liggen sinds januari stil. Het verschil tussen vraag en aanbod was zo groot dat de partijen besloten om niet meer verder te praten. Nu is er mogelijk toch weer een opening, aangezien de club en de speler graag met elkaar doorwillen. De kampen koesteren geen wrok naar elkaar door de mislukte onderhandelingen. De verwachting is dan ook dat de partijen snel weer om de tafel te gaan.

Bij de financieel directeur zal er opgelucht gereageerd worden als Dembélé alsnog een handtekening zet onder een nieuw contract. In 2017 kwam hij voor maar liefst 135 miljoen euro over van Borussia Dortmund. Na vijf jaar kan hij in principe gratis de deur uitlopen, tenzij de partijen er op het laatste moment nog uitkomen. Die kans lijkt inmiddels een stuk groter dan een paar maanden geleden, met dank aan Xavi.



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *