Voetbal4u.com

Engeland ‘Memphis Depay kan naar de Premier League’

Het is nog maar de vraag of Memphis Depay na de zomer nog voor FC Barcelona speelt. Het is dan ook de vraag waar zijn toekomst ligt. Volgens Mundo Deportivo zijn er meerdere clubs die belangstelling tonen, maar is Memphis niet van plan om te vertrekken.

Als er één speler was die Ronald Koeman al sinds zijn aanstelling als hoofdtrainer van FC Barcelona naar Catalonië wilde halen, was het Memphis. Maar het wilde in eerste instantie niet tot een transfer komen omdat de Catalanen het geld misten om de aanvaller los te weken bij Lyon. Afgelopen zomer was het dan toch eindelijk zo ver. Memphis verruilde Olympique Lyonnais transfervrij voor FC Barcelona, waarmee een persoonlijke droom werkelijkheid werd. De Oranje-international ging uitstekend van start in Spanje en is ook nog altijd clubtopscorer, maar onomstreden is hij al een tijdje niet meer.

Memphis sukkelde de laatste maanden met blessures. In de tussentijd haalde FC Barcelona drie aanvallers, waardoor Memphis zijn plek verloor en het de laatste weken vooral moet doen met (korte) invalbeurten. Heel gek is het dus niet dat zijn toekomst onderwerp van gesprek is. Zeker niet omdat de oud-speler van PSV afgelopen zomer zijn krabbel zette onder een contract van ‘slechts’ twee seizoenen bij FC Barcelona. Dit betekent dat hij volgend jaar alweer transfervrij is. FC Barcelona kan het geld goed gebruiken, dus een transfervrij vertrek zal voor de huidige nummer drie van Spanje geen optie zijn.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.