Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Erik ten Hag laat Ronaldo en Pogba vertrekken’

Erik ten Hag staat na de zomer aan het roer bij Manchester United. De trainer van Ajax is zo goed als rond met de Engelse grootmacht en zal spoedig een contract voor drie seizoenen ondertekenen. De Tukker moet de gevallen grootmacht weer terug naar de top brengen.

Het Algemeen Dagblad meldt dat de 52-jarige oefenmeester inspraak wil hebben in het transferbeleid van de club en dat die eis ook een grote voorwaarde was om te tekenen bij The Red Devils. Daarnaast moeten Steve McClaren en Mitchell van der Gaag de assistenten worden op Old Trafford. Ook meldt de krant dat Robin van Persie een belangrijke kandidaat is om assistent-trainer te worden, maar de oud-Feyenoord-spits zou mogelijk niet in aanmerking komen voor een werkvergunning.

Na het vertrek van Sir Alex Ferguson slaagde geen enkele trainer erin om de behaalde successen van de Schotse manager een vervolg te geven. David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho en Ole Gunnar Solskjaer bleven allemaal kortstondig op Old Trafford, waardoor het ook een ratjetoe werd op het gebied van aantrekken van spelers. Geen enkele van de eerdergenoemde trainers was in staat om een succesvol team te smeden. Ten Hag wacht komende zomer dan ook een flinke klus om de bezem eens goed door de selectie te halen.

Ten Hag zal het nodige mogen investeren van Manchester United verwacht het Algemeen Dagblad. De Premier League-club heeft een geschat salarisbudget van 257 miljoen euro en Ten Hag kan direct ruimte creëren door Paul Pogba en Cristiano Ronaldo de deur te wijzen. Ten Hag zal dat in samenspraak moeten doen met een aantal directieleden van United en wellicht ook met huidig United-trainer Ralf Rangnick. De Duitser blijft mogelijk aan in een andere rol binnen de club.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.