Voetbal4u.com

Frankrijk Lionel Messi mist mogelijk kampioensduel van PSG

Paris Saint-Germain kan morgenavond in de uitwedstrijd Angers kampioen van Frankrijk worden. Alleen is het nog maar de vraag of sterspeler Lionel Messi dan van de partij zal zijn. Hij heeft namelijk last van een ontsteking aan zijn achillespees.

Dat PSG dit seizoen landskampioen wordt, is natuurlijk geen verrassing. De ploeg uit Parijs moest in het afgelopen seizoen weliswaar haar meerdere erkennen in Lille, maar dat bleek een uitzondering op de regel. Er staat dit seizoen geen maat op PSG. In eigen land althans. Het Europese avontuur mondde immers wederom uit in een grote teleurstelling. De Parijzenaren dromen al jaren van de eindzege van de Champions League. Daarvoor haalden ze afgelopen zomer de ene na de andere naam binnen, waaronder Messi.

De Argentijn verruilde FC Barcelona transfervrij voor PSG en moest de Fransen de cup met de grote oren bezorgen. Maar ook Messi kon niet voorkomen dat Real Madrid in de achtste finales te sterk was. Messi beleeft sowieso een teleurstellend eerste seizoen in Frankrijk. In 29 wedstrijden was hij slechts acht keer trefzeker. Daar komt woensdagavond dus geen verandering in. De Argentijn kan er wegens een achillespeesblessure niet bij zijn als zijn ploeggenoten een poging gaan doen om het kampioenschap zes speelronden voor het einde al veilig te stellen.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.