Voetbal4u.com

Italië ‘Dries Mertens moet genoegen nemen met enorme salarisverlaging’

Dries Mertens kan bij Napoli een nieuw contract tekenen alleen zal de aanvaller dan wel genoegen moeten nemen met een enorme verlaging van zijn salaris. Momenteel pakt hij 4,5 miljoen per jaar in Napels, en zijn nieuwe contract zou uitkomen op 1,2 miljoen exclusief bonussen.

Het geeft aan hoe graag de aanvaller bij de club wil blijven waar hij inmiddels al negen seizoenen actief is. De inmiddels 34-jarige Mertens maakte in 2013 de overstap van PSV naar de Italiaanse club voor circa tien miljoen euro. Het bleek een koopje voor de club, aangezien hij dat bedrag meer dan waar heeft gemaakt. De buitenspeler verraste de afgelopen seizoen vriend en vijand met zijn uitstekende prestaties.

De Belg is de clubtopscorer allertijden, waarbij hij onder andere Diego Maradona voorbij ging. In 393 wedstrijden over alle competities wist hij 146 keer te scoren, terwijl hij ook nog eens negentig keer de aangever was bij een doelpunt. De Belgische aanvaller wordt door de fans op handen gedragen en voorzitter Aurelio De Laurentiis beloont hem nu met een nieuw contract, al moet hij dus wel akkoord gaan met een veel lager salaris.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *