Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Lionel Messi gaat volgend seizoen iedereen verbazen’

Mauricio Pochettino de manager van Paris Saint-Germain heeft zich openlijk uitgelaten over Lionel Messi. De Argentijnse supervedette kwam afgelopen zomer binnen bij de Franse grootmacht maar zijn prestaties vallen nogal tegen. Volgens de coach zal Messi volgend seizoen iedereen gaan verbazen met zijn spel.

“We hebben het niet over een gewone speler. Nee, Messi zit op hetzelfde niveau als Diego Maradona”, stelt Pochettino over zijn landgenoten. “Het is duidelijk dat de transfer van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain een grote verandering was, waarbij een aanpassingsproces noodzakelijk was. Door bepaalde omstandigheden voelde hij zich niet zo op zijn gemak als in Barcelona, ??waar hij twintig jaar heeft gespeeld en de absolute vaandeldrager van de club was.”

En mede daardoor vielen de prestaties van de buitenspeler bij zijn nieuwe club ietwat tegen, erkent Poch. Maar het zou niet eerlijk zijn om hem alleen daarop te beoordelen. “Ik twijfel niet aan zijn kwaliteiten. Volgend seizoen wordt een heel ander seizoen voor hem. Dit was een jaar van leren, niet alleen op professioneel niveau door naar Parijs te komen, in een nieuwe competitie en met nieuwe teamgenoten, maar ook op het familieniveau. Daar moet je rekening mee houden. Zo’n transfer is een grote omwenteling die een speler kan raken.”

Het is echter wel de vraag of Messi bij Paris Saint-Germain volgend seizoen nog te maken krijgt met Pochettino. Er wordt volop gespeculeerd over de toekomst van de coach, die niet voldoende indruk zou maken in de Franse hoofdstad. Dat was mede omdat hij Messi niet echt aan de praat kreeg, met negen goals en dertien assists in 31 officiële wedstrijden.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.